Företagslån utan säkerhet

Kan mitt företag låna pengar utan att ha säkerhet? Faktum är att det ganska vanligt att det beviljas ett företagslån utan säkerhet. Det finns dock några saker du bör ha koll på innan du ansöker. Här kikar vi lite närmare på några av de sakerna så du inte lånar pengar som du inte har råd att betala tillbaka. 

Krav som ställs innan ett lån kan beviljas

Det första som krävs är att företaget är registrerat i Sverige och att det är ett aktivt företag. Det säger sig nästan självt men vi vill ändå belysa detta. Övriga krav som kan finnas är:

  • En kreditupplysning måste utföras på företaget men även på dig som äger företaget.
  • Borgensman, eller borgensmän bör finnas.
  • Företagsform kan vara enskild firma, kommanditbolag, handelsbolag och aktiebolag.

Kreditupplysning görs för att se att det finns en kreditvärdighet, långivaren vill vara säker att du kan betala tillbaka lånet. Borgensman är en person som går i borgen för lånet och är inte alltid ett krav vid företagslån utan säkerhet men ändå något man kan förvänta sig. 

Hur mycket kan vi låna?

Här är det otroligt många saker som spelar in. Hur länge ni har funnits som företag, hur er bokföring ser ut, omsättning, storlek och en hel del annat. De som lånar ut pengar ser till helheten och därför bör man jämföra olika långivare och låta dem komma med förslag på summor som ni kan låna. Vi vill inte säga en siffra då det skiljer så mycket mellan olika företag. 

Tänk på att alla lån ska betalas tillbaka! 

13 Mar 2022